Related Posts with Thumbnails

My Frenzz..

Saturday, January 15, 2011

Ermm...rasenyer dah setahun aku tak bukak blogger sendiri, bukan ape..sibuk dengan semester akhir tahun lepas but i have finish it and working right now. seronok jugalah menempuh alam pekerjaan nih, ramai kawan, macam2 gelagat orang yang aku jumpe. Hmm, kerja aku pun takla susah sangat..just angkat call, layan customer yang nk overlap loan dorang or nak buat fresh loan pun boleh gak.

KOWAMAS ni sebenarnyer adelah koperasi wawasan malaysia berhad yang provide loan untuk kakitangan kerajaan sahaja. So, sape2 kakitangan kerajaan yang pernah buat loan dari mane2 bank or mane2 koperasi and tak pernah lagi buat overlaping..bolehla aku tolong buatkan. overlaping ni sebenarnyer bagus tau sebab dia merendahkan hutang korang yang sedia ada and boleh turunkan monthly if korang nyer monthly sebelum ni tinggi la, and if korang buat overlap..korang gak dapat rebat antara 20%-40% from hutang korang yang lame and balance dari overlaping nanti korang akan dapat cash in hand.

Selalunyer banyak jugakla customer dapat dalam tangan..around 10k until 100k pun ade gak tapi itu kena tengok dari kematangan loan korang yang lame tu jugakla. So, sape yang nak sangat pakai duit, lebih baek buat overlaping..nanti korang boleh dapat duit dalam tangan dalam mase seminggu process sahaja.

Friday, February 26, 2010

salam sume and x lupe selamat menyambut maulidur rasul gak! erm...dh sebulan lebih gakla aku x update blog ni. hari ni baru ade kesempatan nk update. akhir bulan lepas aku and member2 pergi trip ke zoo taipinggg...!!hihihi. so, ni la gambo2 terbaru aku gan dorang..

Wednesday, December 9, 2009



Baru2 ni aku keluar dgn afiq, kiteorng gi time square..nk layan movie..hu3. Ni antara movie yg aku tengokla, best sih..rugi korang x tengok...Senario The Movie-Episode 2(Beach Boys)
Sinopsis: Dalam Senario The Movie Episode 1, Azli, Wahid, dan Mazlan merupakan tiga sekawan yang sangat rapat dan di akhir cerita mereka bekerja di Zoo Negara. Setelah bosan 3 bulan bekerja, mereka merancang untuk pergi bercuti. Setelah meneliti pelbagai destinasi percutian di dalam internet, mereka sepakat memilih Ariba Ariba Resort sebagai destinasi pilihan. Melalui gambar dan info-info yang diberi,Ariba Ariba Resort merupakan destinasi percutian tepi pantai yang amat menarik. Oleh itu, mereka mulai memohon cuti selama 2 minggu untuk bercuti.
Kisah bermula apabila Azli, Wahid, dan Mazlan sampai di jeti dan ketika menaiki feri, dompet mereka telah dicuri. Mereka juga terlanggar tiga orang gadis iaitu, Qasidah, Hamidah dan Zuraidah yang juga ingin menaiki feri yang sama dan terjadilah perbalahan kecil antara mereka. Setelah sampai di Ariba Ariba Resort alangkah terperanjatnya mereka apabila Ariba Ariba Resort tidak seindah seperti yang disangka. En Mansor, pemilik resort tersebut memberitahu mereka bahawa dulu resortnya cantik, tapi lama kelamaan resortnya tidak lagi dapat menarik perhatian pengunjung. Lalu tiga sekawan ini pun berhasrat untuk meninggalkan Ariba Ariba Resort lalu datang anak-anak perempuan En Mansor iaitu tiga gadis yang mereka terlanggar di feri tadi. Pada masa yang sama, Azli mendapati Qasidah adalah bekas kekasihnya suatu ketika dahulu dan terpisah akibat tentangan dari ayah Qasidah iaitu En Mansor sendiri.
A Christmas Carol
Sinopsis: EBENEZER Scrooge (Jim Carrey) memang adalah seorang pria yang pandai berhitung. Tak ada hal yang ia lakukan sebelum melalui pertimbangan untung dan rugi. Buatnya, persahabatan, cinta dan bahkan hari Natal adalah pemborosan dan tak perlu dilakukan. Semuanya berjalan sesuai keinginan Ebenezer, setidaknya sampai ia mengalami perjalanan fantastis yang mengubah sisi pandangnya.
Suatu ketika Ebenezer Scrooge yang super pelit ini didatangi sosok gaib bernama Jacob Marley (Gary Oldman). Jacob memberi tahu bahwa Ebenezer akan didatangi tiga sosok gaib yang akan mengungkap kisah perjalanan hidup Ebenezer. Tiga sosok gaib ini akan mengantar Ebenezer melewati perjalanan panjang melampaui batas ruang dan waktu untuk membuka mata hati Ebenezer.
Yang muncul pertama adalah Ghost of Christmas Past (Jim Carrey). Ghost of Christmas Past ini membawa Ebenezer ke masa lalu untuk mengungkap apa sebenarnya yang membuat Ebenezer sangat membenci hari Natal. Setelah itu muncul Ghost of Christmas Present (Jim Carrey) yang mengantar Ebenezer melihat kebahagiaan dan penderitaan orang-orang yang ada di sekitar Ebenezer. Setelah tugas Ghost of Christmas Present selesai, muncullah Ghost of Christmas Yet to Come (Jim Carrey) yang memperlihatkan apa yang akan terjadi pada Ebenezer jika ia tidak segera mengubah jalan hidupnya.
Hua Mulan
Sinopsis: Cerita diawali dengan diserangnya sebuah dinasti di Republik Rakyat Cina oleh bangsa Hun, membuat sang kaisar harus menetapkan wajib militer. Tiap keluarga harus mengirim seorang pria, termasuk keluarga Fa. Satu-satunya anggota keluarga Fa yang pria adalah ayah dari Mulan yang, walaupun veteran perang, sudah berusia lanjut. Selain masalah itu, Mulan juga menghadapi masalah karena ia bukanlah gadis tipe pesolek namun masyarakat mengharapkannya demikian.
Mulan yang tidak ingin ayahnya pergi berperang menyamar menjadi pria dan pergi menggantikan ayahnya. Melihat hal itu, para leluhur keluarga Fa mengirim Mushu, seekor naga kecil untuk membantu Mulan. Mulan dan teman-temannya kemudian dikirim berperang di bawah komando Shang dan, setelah melewati berbagai masalah, berhasil menghambat musuh. Sayangnya, identitas asli Mulan terbongkar.
Pasukan musuh yang bangkit kembali akhirnya menyerang istana serta hampir membunuh kaisar namun Mulan bersama teman-teman sepasukannya berhasil menyelamatkan kaisar serta seluruh dinasti itu.

Saturday, November 21, 2009

Aino Sony Ericsson

Ni la Hp favourite aku, bilela aku nak beli. insyaallah awal tahun depan maybe aku akan beli kot... aaa..gilerrnyer,mmg minat giler la aku kan Hp ni...hu3



Saturday, October 3, 2009

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu? Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?
2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum? Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!
3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek. Makna tersembunyi:
Belikanlah untuk I.
4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la. Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.
5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi... Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.
6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja. Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?
7. Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla... Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you aa. Rasa macam nak jadi awek you je.
8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu? Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.
9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you. Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.
10. Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil,aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. Ini cuma contoh saja. Tapi, memang ia selalu berlaku.Kalau tak percaya,cuba tanya isteri atau awek masing-masing,betul tak cakap di mulut tak sama dengan niat di hati. Bukannya kaum perempuan ni tak jujur dalam meluahkan isi hati mereka tapi, maklum la, kaum perempuan ni kan pemalu,gitu.

>Seorang lelaki buta memasuki sebuah restoran.
>>Anding,pemilik restoran itu juga berperanan
>>sebagai pelayan
>>mendatanginya dan menghulurkan menu.
>>
>>
>>"Saya orang buta dan saya tak boleh membaca
>>menu.
>>Tolong bawakan sudu kotor yang telah dipakai
>>oleh
>>pengunjung sebelumnya dan saya akan
>>menciumnya. Dari
>>situ nanti saya tahu masakan apa yang enak untuk
>>dipesan,"

kata lelaki buta tersebut.
>>
>>
>>Anding mengumpulkan beberapa sudu bekas
>>dipakai yang ada
>>dan memberikannya kepada lelaki tersebut. Ia
>>mencium
>>sudu itu dan akhirnya berkata,
>>"Saya pesan ikan pais dan sayur masak asam
>>bang"....
>>Dengan agak terperanjat Anding mencatat
>>pesanan lelaki buta itu.
>>Menu itu memang menjadi kegemaran para
>>pengunjung restoran tersebut.
>>
>>Beberapa hari kemudian lelaki buta tersebut
>>datang lagi.Sekali
>>lagi dia minta sudu bekas dipakai untuk dicium,
>>tetapi bukan
>>yang habis dipakai utk makan ikan pais dan sayur
>>masak asam.
>>Hanya ada satu sudu yang habis dipakai untuk
>>makan menu lainnya.
>>Anding memberikannya kepada lelaki buta
>>tersebut yang
>>kemudian mencium sudu itu dan berkata,
>>"Bau sudu yang ini sedap juga, seperti habis
>>diguna untuk makan ayam
>>bakar dengan sayur ulam dan sambal belacan.
>>" Anding mengiyakan dan silelaki buta memesan
>>makanan tersebut.
>>
>>Lelaki buta itu untuk ketiga kalinya datang semula
>>beberapa hari kemudian. Dia datang lebih awal
>>ketika
>>belum ada satupun pengun! jung yang datang
>>sehingga
>>tidak ada sudu bekas diguna yang boleh
>>diberikan untuk
>>dihidu. Entah dari mana datangnya, tiba-tiba sifat
>>nakal bodoh Anding muncul. Dia menghampiri
>>isterinya
>>yang berperanan sebagai tukang masak didapur.
>>
>>Diberikannya satu sudu dan berkata,
>>"Mas, garu ketiak kamu" "Apa-apalah abang ni ?"
>>tanya Mas tak faham.
>>"Sudahlah ikut je lahhhh, untuk kemajuan restoran
>>kita," kata
>>Anding setelah memaksa. Mas menurut,
>>mengusapkan sudu tersebut di "ketiak! nya" dan
>>menyerahkan kembali kepada Anding.
>>
>>Dibawanya sudu tersebut ke lelaki buta yang
>>duduk
>>menunggu. Lelaki buta melakukan seperti biasa
>>dan
>>berkata,........
>>
>>"Aku tidak menyangka makwe lamaku Mas
>>bekerja di
>>sini..........boleh saya j! umpa dia"
>>
>>Anding: ???????????
>>
>>jeng...jeng...jengg.... Sesungguhnya Cinta itu Butaaaa.......... "
>>
>>
>>-kui..kui...kui-

Seorang Pelancong Cina masuk kedalam
sebuah bar di Hawaii dan dia amat terperanjat kerana
didalamnya terdapat Steven Spielberg! Pengarah filem
yang ternama. Sedang dia enak menikmati minumannya
tiba-tiba beliau melihat pengarah filem tersebut meluru
kepadanya dan melepaskan sebiji penumbuk.

Setelah bangun dari duduknya, beliau menjerit "Apa pasal
engkau tumbuk aku ni?"
Pengarah filem tersebut berkata,

" Itu sebagai balasan di
atas pengeboman Pearl Harbor, datuk aku mati pada masa
tu".

Cina tersebut membantah. "Aku bangsa Cina laa bodoh! apa
kena mengena dengan Jepun pulak?" Pengarah filem tadi
membalas "Aaah..! Jepun, Cina, Burma, Vietnam, semua
sama aje!"

Keadaan kembali reda selepas itu. Setelah memesan
sebotol beer lagi, Lelaki Cina tadi terus meluru kepada
Pengarah filem dan memberi satu tumbukan yang padu.

"Apa pasal kau tumbuk aku pulak ni?" balas sang pengarah
filem.

"Itu sebagai balasan kerana menenggelamkan Titanic,
moyang aku ada dalam kapal tu dan mati" balas Cina tadi.

"Hey budak! Titanic tenggelam pasal Iceberg laa
bodoh..!" jerit sang pengarah lagi.

"Aaahh! Iceberg, Carlsberg, Spielberg... korang semua
sama aje...!"

Friday, September 25, 2009

Semalam aku adelah bace satu artikel tentang kucing ni. kucing ni x macam kucing biase tau.
ganas jugalah kucing ni. nk tengok gambo2 yg lain, clikla kt sini


tengah memburu tu

mainan kegemaran dia, BOM..

wah3..sedapnyer makan KFC

kawan baik nih



tengah berak..hi3

kalo korang tengok nie, mesti korang takut cam akula. dorang ni x takutke hah?? kalau di Zimbabwe, pelancong2 ni takkan melepaskan peluang bermandi-manda di air terjun yg di kenali The Devil's Pool, dgan ketinggian 103 meter. pemandangannyer mmgla lawa tapi bahaya oOoOo...

Thursday, September 24, 2009

rase nk tidur kt pejabat?? senang jer, korang pejamkan mata then tampalkn sticker ni. sure xdek orang perasan punyer...hu3


tapi kalau mata korang lama sgt x berkelip, adelah orang perasan kot..





;;

Template by:
Free Blog Templates