Related Posts with Thumbnails

My Frenzz..

Friday, September 25, 2009

Semalam aku adelah bace satu artikel tentang kucing ni. kucing ni x macam kucing biase tau.
ganas jugalah kucing ni. nk tengok gambo2 yg lain, clikla kt sini


tengah memburu tu

mainan kegemaran dia, BOM..

wah3..sedapnyer makan KFC

kawan baik nih



tengah berak..hi3

kalo korang tengok nie, mesti korang takut cam akula. dorang ni x takutke hah?? kalau di Zimbabwe, pelancong2 ni takkan melepaskan peluang bermandi-manda di air terjun yg di kenali The Devil's Pool, dgan ketinggian 103 meter. pemandangannyer mmgla lawa tapi bahaya oOoOo...

Thursday, September 24, 2009

rase nk tidur kt pejabat?? senang jer, korang pejamkan mata then tampalkn sticker ni. sure xdek orang perasan punyer...hu3


tapi kalau mata korang lama sgt x berkelip, adelah orang perasan kot..





Saturday, September 19, 2009

Setelah sebulan berpuasa,
Syawal kini menjelang tiba,
Raikanlah lebaran ini dengan
penuh kegembiraan.
Semoga anda semua berbahagia
di samping keluarga dan sanak saudara
di hari yang mulia ini.
Salam Lebaran
&
Maaf Zahir Batin

Friday, September 4, 2009

LELAKI IDAMAN


Lelaki idaman…

Seorang lelaki yang aku idamkan
Ialah seorang buta,bisu, bakhil dan papa…
Biarlah dia seorang yang buta
Buta, Kerana matanya sunyi daripada melihat perkara-perkara maksiat dan lagha
Kerana matanya terpelihara daripada memandang aurat wanita ajnabi
Asalkan kedua matanya terang dalam memerhatikan keagungan ciptaan Allah
Asalkan dia celik dalam melihat
kesengsaraan umat Islam di Palestin, Ambon, Bosnia dan seumpananya

Biarlah dia seorang bisu
Bisu, Bisu daripada pujuk rayu yang bisa menggoncang keimanan
Bisu daripada mengungkapkan ucapan yang bisa meracun fikiran
Bisu daripada perkataan yang bisa mendatangkan kekufuran
Asalkan bibirnya sentiasa basah mengingat Tuhan
Asalkan lidahnya tidak pernah lekang dari membaca Al-Quran
Asalkan dia petah membangkang kemungkaran
Dan lantang menyuarakan kebenaran

Lelaki yang aku idamkan ialah seorang yg bakhil
Bakhil, Bakhil dalam memberi senyuman
Pada wanita yang bukan mahramnya
Bakhil dalam meluangkan masa bertemu janji dengan wanita ajnabi yang boleh dinikahinya
Bakhil untuk menghabiskan wang hanya kerana seorang wanita yang tidak sepatutnya
Tetapi dia begitu pemurah meluangkn masanya untuk beribadah kepada Khaliqnya
Dia begitu pemurah untuk mempertahankan aqidahnya
Pemurah dalam memberi nasihat dan teguran
Sehingga dia sanggup menggadaikan hartanya
Bahkan nyawanya sendiri untuk melihat kalimah LAILAHAILALLAH
Lelaki yang aku idamkan adalah seorang yang papa
Papa, Papa dalam melakukan perkara maksiat
Papa dalam ilmu-ilmu yang tak berfaedah dan bermanfaat
Papa memiliki akhlak mazmumah
Tapi dia cukup kaya dalam pelbagai ilmu pengetahuan
Dia begitu kaya memiliki ketinggian akhlak dan budi pekerti yang mulia
Dia begitu kaya dengan sifat sabar dalam mengharungi tribulasi kehidupannya
Dan dia seorang yang kaya dalam membina jati diri
Dia mahu menjadi seorang syuhada
Yang syahid di jalan Maha Esa

Persoalannya...

Masih adakah lelaki idaman itu??Kembali megah di muka bumi

Thursday, September 3, 2009


Assalamualaikum kepada all of u.. erm, rsenyer dh lame kot x update blog ni.
buzzyla..banyak assignmentla, ade masalah peribadilah..tapi tu biaselah kan.
rasnyer x terlambat kot kalo aku nk ucapkan selamat berpose and salam merdeka kepada semua...he3. 2/3 hari ni rase macam x sabar jer nak balik rumah. dh lame kot x balik rumah. teringin nk berpuase gan family.. 'mak ayah tunggu yek! sok ieda balik umah..he3'. kla, xtau la nak cakap ape lagi..he3
p/s: saje jer letak gambo ni, coz baru jer main game Jojo fashion show...hu4

;;

Template by:
Free Blog Templates